0

Výhody venkovních žaluzií

  • home icon
  • blog
  • Příspěvek: Výhody venkovních žaluzií

Ivan Landa 19.10.2023

Výhody venkovních žaluzií

Venkovní stínění je dnes už zcela běžným doplňkem většiny staveb. A je k tomu mnoho důvodů - ochrana před teplem, ochrana soukromí, zajištění lepších světelným podmínek doma a další. Přečtěte si tento článek, kde se zabýváme těmi hlavními výhodami.

Venkovní žaluzie se dají regulovat

Narozdíl od venkovních rolet můžete u žaluzií regulovat množství světla a stínu. Žaluzie jsou složeny z hliníkových lamel, které můžete podle potřeby naklápět a tak ovlivňovat, kolik přirozeného světla vpustíte do místnosti, nebo naopak při sklopení, jak moc zatemníte. 

Žaluzie jsou přirozenou klimatizací

Venkovní žaluzie jsou umístěné ještě před skleněnou plochou okna a proto zabraňují jejímu přehřívání. Hliníkové lamely žaluzií odráží teplé sluneční paprsky a vy tak doma můžete mít nižší teplotu až o 9 °C. Naopak v zimních měsících jsou dobře zaizolované podomítkové žaluzie prvkem, který vám pomůže uspořit na nákladech za vytápění. Snižují úniky tepla z domova a vy tak nebudete protápět zbytečně.

Skvěle odhlučňují

Pokud bydlíte na rušnější ulici nebo mají sousedé hlídací psy a jejich štěkot vás ruší i v nočních hodinách, žaluzie zmírní hluk přicházející z venku. 

Pomohou jako částečný bezpečnostní prvek

Je mnoho prvků, které mohou pomoci chránit váš majetek a vaše bezpečí. A právě venkovní žaluzie k nim zaručeně patří. Nejsou 100% ochranou, nedokáží zloděje zastavit, ale mohou mu vstup do domu značně zkomplikovat. Než se přes žaluzie dostane dovnitř, musí lamely odstřihnout a sundat, což způsobí hluk. 

Mimojiné v dnešní době chytrých domácností si můžete venkovní žaluzie napojit za pomocí řídícího systému mezi další vybavení a naprogramovat tak jejich polohování. Žaluzie tak budou fungovat podle přednastavených režimů nezávazně na vaší přítomnosti a nikdo tak nemusí poznat, že si právě užíváte slunce v zahraničí a váš dům je prázdný.

Jaký typ venkovních žaluzií zvolit?

V nabídce máme 3 typy venkovních žaluzií - Cetta, Zetta, Setta. Typ se odvíjí od tvaru a velikosti lamely. Například označení C80 nám říká, že lamela má tvar písmene C a průměr 8 cm.

Žaluzie Cetta jsou nejlevnější variantou. Mohou mít rozměr 6,5 a 8 cm. S tímto tvarem lamel nedosáhnete úplného zastínění, proto je zvolte jen v případě, že místnost nepotřebujete úplně zatemnit.

Žaluzie Zetta a Setta jsou modernější a díky svému inovativnímu tvaru lépe stíní a více odhlučňují. Na okraji lamel mají vlisovanou gumu, která zajištuje menší hlučnost, když fouká vítr a při sklopení na sebe lamely lépe doléhají a lépe zatemňují. Vyrábí se ve velikostech 6,5, 7 a 9 cm.

Obecně platí, že čím jsou větší okna, tím je vhodnější větší tloušťka lamely. Pro běžná okna doporučujeme C80, S90 a Z90, pro okna menších rozměrů pak C65, S65 nebo Z70.

PurGuru Blog

Nové články

Doprava zdarma

Doprava zdarma

NAD 5 000 KČ

Zákaznická podpora

Zákaznická podpora

PORADÍME S VÝBĚREM

Plaťte bezpečně online

Plaťte bezpečně online

100% ZABEZPEČENO

Vlastní výroba a sklady

Vlastní výroba a sklady

NAKUPUJTE PŘÍMO OD VÝROBCŮ